2024. május 1., szerda
FONTOS

Szeged-Grosics – Békéscsaba 1-4

 

Elsősorban a presztízs volt a tétje a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Békéscsaba gyulai összecsapásának az NB II-es bajnokság záró fordulójában. A lila fehérek az 5. helynél se előrébb, se hátrébb nem végezhettek, és a hazai csapat is a középmezőnyben maradt, Klausz László így több fiatal játékosnak is bizalmat szavazott.

Mindkét csapat nagy lendülettel vetette be magát a küzdelembe, a Balogh Gusztáv gyorsaságára építő Szeged a 8. percben okozott zavart a csabai kapunál. A vendégek 2 perc múlva válaszoltak, a jobb oldalról induló Szalai két embert is becsapott, lövését szántai lábbal védte.

A 20. percben Mészáros és Viczián párharca után Zierkelbach játékvezető büntetőt ítélt, ezt Birtalan Botond magabiztosan értékesítette.

Nem sokkal a középkezdés után jött az újabb 11-es a Csabának, a bal oldalon meginduló Gránicz Patrik Kasuba lábán esett át. A büntetőhöz Urbin Péter állt oda, és nem hibázott.

A 24. percben Szántai hárította Szalai lövését, majd próbálkozott a hazai együttes, de igazán nagy helyzetet a 33. percig nem tudtak kialakítani. Ekkor Mészárost nyomták el a vendég védők, a játékvezető pedig a hazaiaknak is megítélt egy büntetőt. Ribánszki ugyan rajta volt Germán lapos lövésén, de a Szeged ezzel a góllal visszajött a meccsbe.

Egy perc múlva Zabari került helyzetbe, de a lövése gyatrára sikeredett.

A 37. percben szép csabai akció futott a pályán, melynek végén Birtalan ugratta Urbint, aki Szántai mellett a kapuba helyezett.

A fordulás után a Szeged-Grosics bizonyult aktívabbnak, az 51. percben Pászka lövése szállt messze fölé. Hat minutum elteltével Hegedűs lövése tévesztett célt. Bő egy óra játék után Germán szabadrúgását ütötte ki Ribánszki, a kipattanóval hegedűs nem tudott mit kezdeni.

Az Előre hamarosan egy kontrával villant, Birtalan labdáját Nagy István küldte kapura, de Szántai Levente védett. A túloldalon Zabari lövésénél Ribánszki volt résen, a kipattanót pedig Balogh vágta fölé.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt szépíthetett volna a Szeged-Grosics, Kasuba beadása után zabari fejelt, majd Balogh ismételt, de Ribánszki újra védett.

A 90. percben Nagy István ment el Birtalan labdájával, a beadásra érkező Bagi István pedig beállította a végeredményt. Szeged 2011-Grosics Akadémia – Békéscsaba 1-4.

Klausz László azt mondta, ez a mérkőzés egy tudatos próba volt arra, hogy melyik játékosra mennyire lehet számítani. A bajnokságban a legkevesebb gólt kapó Szeged-Grosics végül erős középcsapatként a 11. helyen végzett.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …