2024. május 8., szerda
FONTOS

Munkácsy, Laktanya: kész, felkészül: Tiborc

Befejeződött a Laktanya utca korszerűsítése – jelentette be kedden, kora délelőtt Görgényi Ernő polgármester. Az itt felújított útburkolat hossza 153 méter, az érintett szakaszt 90 méter hosszan teljes szélességében marták fel és aszfaltozták újra. Emellett 5 méter hosszú és 2,5 méter széles parkolókat alakítottak ki, a laktanya utcában összesen 43-at.

A gyulai, belterületi útfejlesztéshez – melybe a Munkácsy utca korszerűsítése is beletartozott – összesen 30 millió forintot nyert a város a Belügyminisztériumtól. Kovács József országgyűlési képviselő emlékeztetett, Gyula mellett Tarhoson is megvalósítanak egy jelentős beruházást, az igazán nagy projekt azonban a Tiborc utca fejlesztése lenne, erre is belügyi forrásból remélnek pénzt.

Gyulán a Laktanya utca mellett a Munkácsyn 77 méter hosszan újították meg a burkolatot, az egyik oldalon új járda is készült, melyet a korábbihoz képest – a lehetőségekhez mérten szélesebbre vettek. A két területen a munkálatok összesen valamivel több, mint 58 millió forintba kerültek.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …