2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Korszerűsítik a “Szupert” és bővítik a sörfőzdét

Nem hozott nagy érdeklődést a szerda délután, a városháza kistermében megtartott lakossági fórum, melyen két gyulai ingatlan fejlesztésével kapcsolatban adtak tájékoztatást. Ezek a jelenlegi rendezési terv keretei között nem valósíthatók meg, de a városi képviselő-testület döntése mindkét esetben zöld utat adott a beruházásoknak.

Az egyik a máriafalvi Almássy Kálmánné téri sörfőzde épületével kapcsolatos. A városrész főterén álló épület tulajdonosa kézműves sörfőzdét és vendéglátóhelyet szeretne itt létrehozni, a tervezett fejlesztések megvalósításához a ma már funkció nélküli épület övezeti besorolásának módosítására van szükség.

A Kossuth téren a Szupermarket felújítását tervezi a tulajdonos. Az üzlet úgynevezett úszótelken áll, vagyis a teljes telek be van építve. Az üzletet a tömblakások irányába, önkormányzati terület felé szeretnék bővíteni mintegy 200 négyzetméteren.

A szabályozási terv módosításával kapcsolatban véleményt, javaslatot papír alapon, 8 napon belül bárki benyújthat a polgármesternek.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …