2024. május 1., szerda
FONTOS

Közel 80 millió forintos eszközbeszerzés Sarkadon

Közel 80 millió forintos eszközbeszerzési támogatást nyert a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Centrum – jelentették be a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón. Az intézmény 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy a járásban élő emberek számára elérhetővé tegye a járóbeteg szakellátást.

A város az elmúlt években több pályázatot is benyújtott egyéb fejlesztésekre, melyek sikeresnek bizonyultak. A “Sarkadi járóbeteg szakellátó eszközbeszerzése” című projekt segítségével olyan eszközöket szereznek be, amelyekkel jelenleg nem rendelkezik az intézmény.

A meglévő eszközök a magas betegszámokat tekintve az évek során amortizálódtak, így azokat korszerűsíteni tudják. Az új eszközök a tüdőgyógyászatot, a kardiológiát, a fül-orr-gégészetet, a bőrgyógyászatot, a nőgyógyászatot és az ultrahangos vizsgálatokat támogatják. A nem szakorvosi ellátások tekintetében javul a fizikoterápia, a gyógytorna, a labor és a nappali kórház színvonala.

A tervek szerint március elsejétől indul a közbeszerzési eljárás, amely révén három nagy értékű ultrahang készülék és több, kisebb értékű eszköz – EKG, vénakereső – beszerzése valósulhat meg a nyár folyamán.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …