2024. május 6., hétfő
FONTOS

Depresszió és pánikbetegség: segít a szakember

A depresszió és a pánikbetegség. A “Nem vagy egyedül!” című műsorban Szicsek Margit pszichológus ezekre a pszichiátriai betegségekre ad tanácsot.

A műsorban a szakember arra a kérdésre próbálja megadni a választ, hogy hogyan lehet a mai, felgyorsult világban felkészülni a kialakuló helyzetre. A depressziónak különböző megnyilvánulási formái vannak, melyek többféle okokra vezethetők vissza. Létezik többek között unipoláris és bipoláris depresszió. A bipoláris esetében a depressziós és mániás szakaszok váltakozva követik egymást. A depressziós személyek jellemzően magukba fordulnak, kerülik a társaságot. Enyhébb esetekben a depresszió spontán gyógyul, de súlyosabb esetekben már szakemberre is szükség van.

A műsorban a depresszió mellett szó volt a pánikbetegségről, pánikzavarokról is. Ezek tüneteiben különböznek más szorongásos betegségektől, a pánikroham hirtelen csap le, látszólag nincs kiváltó oka.

Szicsek Margit elmondta, széles szakirodalma van ennek a témának. Hozzátette, hogyha valakinél tünetek jelentkeznek, akkor ne különböző internetes cikkeket olvasson, hanem neves szakemberek írásait.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …