2024. május 1., szerda
FONTOS

Érzékenyítő programot tartottak a lila iskolában

A Magyar Országgyűlés még 2017-ben nyilvánította februárt 22-ét a Magyar Parasport Napjává. Az ezzel kapcsolatos lélekmozgató programot a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége még 2018-ban hirdette meg először iskolák számára.

A képeken látható felvételeken ez az érzékenyítő program zajlik a lila iskolában is, melyet az elmúlt héten rendeztek meg. Az 5. számú általános iskola tavalyi csatlakozott először a kezdeményezéshez, és most ebben évben is megtartották a speciális sportnapot a fiatalok számára.

A lila iskolában a testnevelés óra idejében megrendezett eseményen az 1. a és 2.b, illetve a 3.b és 4.b osztály tanulói voltak jelen. Számukra olyan speciális ügyességi pályát alakítottak ki, ahol megtapasztalhatták, hogyan zajlik egy mozgásában korlátozott embertársuk nevelése, oktatása.

A lélekmozgató program célja az volt, hogy segítsék a gyerekek speciális fejlesztését, illetve a közösség toleranciáját is erősítsék. A bemutató foglalkozáson a körzetben lévő óvoda nagycsoportosai is jelen voltak.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …