2021. október 23., szombat
FONTOS

Növendékek és tanáraik adtak műsort a gyulai zeneiskolában

Az est folyamán minden, az iskolában tanulható hangszer megszólalt. A diákok célja évről-évre, hogy az általuk legjobban gyakorolt, játszott darabot adják elő az iskola hangversenyén.

A művészetoktatásban, nevelésben résztvevő tanulók megismerik többek között a nemzeti, művészeti kultúra értékeit, valamint megalapozzák a szűkebb és tágabb környezetük esztétikumának, kulturáltságának megismerését.

A zene-, a művészetoktatásnak régi hagyományai vannak Gyulán. 1935-ben Pfeiffer Ede hegedűművész alapította meg az első zeneiskolákat, többek között Gyulán is. Az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola kisebb koncertterme ezért a művész nevét viseli.

A gyulai zeneiskola művészeti iskola jellegéből adódva tehetséggondozó intézmény. Az évek során a tehetségígéreteket felkutatják, akiknél speciális nevelési tanítási módszereket alkalmaznak, emellett a tehetséges tanulók pályáját követik.

Nézze meg ezt is:

Fitnesz világbajnokságra készül a gyulai Kiss András

  A funkcionális fitneszben sportágában elért eredményei alapján a nemzeti válogatott tagjaként képviselheti a magyar színeket …