2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Három gyulai kötődésű könyvet mutatnak be ősszel

Hat héten keresztül, egészen augusztus végéig tart zárva a gyulai könyvtár, ezen időszak alatt veszik ki szabadságaikat a munkatársak, illetve végzik el a karbantartási munkákat. Nyolc évente kell olyan leltárt csinálni, mely során minden egyes dokumentumot felmérnek, ennek pedig most van itt az ideje.

A következő hetekben három, gyulai vonatkozású kötet bemutatójára kerül sor a könyvtárban. Előbb Székely Árpád és Durkó Károly révén a Dobos István pilótáról szóló művet mutatják be szeptember vége felé, de még az Őszi Könyvtári Hét előtt. Ezután Kocsis L. Mihály édesapjáról, az 1910-es, gyulai születésű sportszakemberről, Kocsis Mihályról írt könyvével ismerkedhet meg a közönség, majd Dunai-Kovács Liliána mutatja be első, az egyik kiadó regénypályázatán különdíjat nyert munkáját.

A könyvtári hét programjai között szerepel Harangozó Imre néprajzkutató előadása, egy könyvszobor kiállítás, és ekkor zárul a nagy olvasási kihívást, melyre Grecsó Krisztián József Attila-díjas írót, költőt várják.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …