2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyulán mutatta be új kötetét Beer Miklós, nyugalmazott püspök

A hétvégén Gyulára látogatott Beer Miklós, a Váci Egyházmegye nyugalmazott püspöke.

Itt tartózkodása alatt bemutatta kötetsorozata legújabb részét, mely a Most már látom címet viseli. A katolikus közösségi házban rendezett eseményre látogatókat egyúttal kollektív gondolkodásra ösztönözte az aktuális és egyben legjelentősebb társadalmi problémákat illetően.

Az elidegenedés mellett az évente megjelenő kötetekben a családi élet és a gyereknevelés nehézségeiről, egészségügyi kérdésekről, valamint a digitális függőségről is értekezik. De olyan témákat is tárgyal, mint a környezetvédelem vagy a szegénység és a gazdagság egyre nagyobb méreteket öltő különbsége.

Ennek érdeklében egy alapítványt is létrehozott, mely a szegény körülmények között élő embereket, például romákat, fogyatékosokat vagy rokkantakat próbálja majd segíteni. Beer Miklós elárulta, a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány minden rászoruló embert a maga körülményei között támogathat. Például a romákat a születésüktől egészen az első munkahelyük betöltéséig pártfogolják.

A kötetsorozat tehát nem csak azok számára lehet érdekes, akik hívő életet élnek, hanem azoknak is, akik elszakadtak az egyháztól, de szívükön viselik az aktuális és valós problémákat.

Az eseményt a kötetsorozat dedikálása zárta.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …