2024. május 1., szerda
FONTOS

Dunai-Kovács Liliána a Kézjegyben

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Országos Könyvtári Napok keretein belül mutatta be első kötetét Dunai-Kovács Liliána a városi könyvtárban.

Dunai-Kovács Liliána kilencévesen kezdett el írni, először csak verseket, melyek változatos témavilága tükrözte a mindennapi élményeket, mint amilyen például a családi horgászat során a kifogott harcsa volt. A játszóterezés helyett írással foglalkozó gyermeket édesanyja bátorította arra, hogy ne hagyja abba tevékenységét.

A gyerekverseket novellák követték, majd egy fekete füzetborítót látva tizennégy évesen megírta első regényét, mely akkor még a Sötétségből kiút címet viselte. Ezt többször is átdolgozta, majd évekkel később elküldte az Atlantic Press Kiadó Női regény pályázatára, ahol a Fábián Janka vezette zsűri különdíjjal értékelte alkotását. Ezt a kötetet mutatták be a városi könyvtárban, mely ekkor már a Fénypont címet viselte. Az idei megjelenés előtt a szerző édesanyja és nagymamája karácsonyi ajándékként már begépelte és beköttette a regényt.

Dunai-kovács Liliána már korábban is pályázott írásaival, egy novellapályázaton különdíjat is szerzett gyermekmeséjével. Jövőbeli tervei között szerepel második regényének kiadása, mely jelenleg szerkesztés alatt áll. Valamint az, hogy hivatásos író legyen.

Dunai-Kovács Liliána eddigi írói pályafutásáról, a kezdetekről és a jövőbeli terveiről, életszemléletéről bővebben Kézjegy című műsorunkban láthatnak.

Nézze meg ezt is:

Békés vármegyében 3585-en érettségiznek a tavaszi időszakban

Ötvennégy tantárgyból, 45 intézményben, 111 vizsgabizottság előtt 3585-en kezdik meg a 2024-es tavaszi érettségi szezont …