2021. szeptember 28., kedd
FONTOS

Hatással van a jelenlegi járványügyi helyzet a gyulai SM adományboltra is

Immár kilencedik éve működik az SM adománybolt a Gyulai Piacon. A jelenlegi járványügyi helyzet hatással volt a boltra is – mondta Nyikora Péterné. A béreket nem tudták finanszírozni, így két kollégától meg kellett válniuk az elmúlt időszakban. Most a gyulai foglalkoztatási osztály segítségével közfoglalkoztatottakat tudnak alkalmazni az önkéntes pont segítésére.

A pandémiás helyzetben a higiénés szabályokat betartják, a nagy tételű adományok fogadását szüneteltetik. Az elmúlt időszakban kisebb méretű, becsomagolt termékek közül sok új termékkel gazdagodott az adománybolt. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt butikok, üzletek zártak be, ezért ezekből több felajánlást is kaptak, sokan segítik az adománybolt munkáját.

Nyikora Péterné kiemelte, az otthonápolásban az önkéntesekkel segíteni tudnak a betegeken, akár online formában is. Idén készülnek az országos sm napra, melynek 2021. szeptemberében Debrecen ad otthont. A Békés megyei egyesület tagjait, betegeit nagyrészt hátráltatja az utazás, de az egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy részt tudjanak majd venni ezen az eseményen. A kerekesszékeseknek külön szervezik majd meg az utat, olyan kisbuszt biztosítanak, mellyel tudnak majd utazni.

Nézze meg ezt is:

„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében

  2021. október 1-3-a között Gyula térségében várja az érdeklődőket a „Muzsikál az erdő” a …