2024. május 6., hétfő
FONTOS

Szerda délelőtt tartották az Anyatejes táplálás világnapját

Szerda délelőtt tartották meg az Anyatejes táplálás világnapját Gyulán, a Béke sugárúton található Koramentor házban. Süli Roland anyukája, Ossik Krisztina elmondta, babája már 10 hónapos, és még mindig anyatejes táplálást kap.

Az eseményt 20 éve rendezik meg rendszeresen a fürdővárosban. Szeretnék megköszönni az édesanyáknak, hogy az anyatejes táplálást részesítették előnyben, annak minden nehézsége mellett.

Ez azért nagyon fontos, hangsúlyozta Ködmön Zsolt, mert bár a modern tápszerek is megadnak minden tápanyagot, amire egy csecsemőnek szüksége van, az anyatej mégis olyan plusz anyagokkal rendelkezik, amelyek immunrendszer erősítő hatással bírnak. Mindezek mellett ez nem csak fizikai, hanem lelki kontaktus is az anyának és a babának egyaránt, mely mindkettejük számára erőt ad a kezdeti megpróbáltatásokhoz. Előfordul, hogy nem jön egyszerűen a tej, van, hogy fájdalommal, kellemetlenséggel jár.

Az eseményen volt olyan édesanya a jelenlévők között, akinek teljesen speciális helyzete volt egy betegség miatt. Ő mégis vállalta a kockázatokat, és abbahagyta a gyógyszeres kezelést azért, hogy anyatejjel táplálhassa gyermekét. A korábbi években a Vigadóban vagy a polgármesteri hivatalban rendezték meg ezt a programot, a járványhelyzet miatt idén csak 10 édesanyát és babáját tudták vendégül látni a szűk körű eseményen.

 

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …