2024. május 1., szerda
FONTOS

Díjazták a 2021-es év legkiemelkedőbb sportolóit és edzőit Gyulán

Többek között az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház előadásai színesítették az sportolója díjátadó ünnepséget a Vigadóban.
A pénteki eseményen a tavalyi, vagyis a 2021-es év legkiemelkedőbb sportolóit és edzőit díjazták. Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében hangsúlyozta, a koronavírus-járvány az oka annak, hogy tavaly januárban sem tarthattak sportbált, és nem ünnepelhettek együtt a szokásos, kötetlen hangulatban. Kiemelte, ha vissza akarjuk kapni megszokott életünket, egyszerűen ki kell tartanunk a járvány lecsengéséig, mást nem tehetünk. Ez egy rendkívül megterhelő dolog valamennyiünk számára, már csak a helyzet bizonytalansága miatt is, de meg kell erősítsük a lelkünket. Ehhez pedig van egy rendkívül hatékony eszközünk, amely bevált, ez pedig a sport.

A polgármester folytatta, a város elsődleges feladata, hogy minél többek szerves részévé váljon a rendszeres sporttevékenység, a testmozgás. A cél az, hogy minél több gyermeknek, fiatalnak, diáknak segítsenek abban, hogy megismerhessék, megtapasztalhassák azt az örömöt, amit csak a sport adhat. Ezáltal belekóstolhassanak a sikerbe, és ha tehetségesnek bizonyulnak, el tudjanak indulni a pályán, hogy ezt a tehetséget kibontakoztassák.

2021-ben az év felnőtt női sportolója Veres Laura, és Mácsok Fruzsina úszó, Csapó-Kovács Hajnalka kézilabdázó, valamint Lovas Laura labdarúgó lett. Az év felnőtt férfi sportolója díjat Kincses Bence teniszező vehette át. Az év felnőtt csapata a Tenisz Szabadidő Sport Klub OB II-es férfi felnőtt csapata, valamint a Gyulai SE Dig-Build tekecsapat lett. Díjazták az ifjúsági sportolókat is. Női kategóriában Cseresznyés Petra úszó, Hős Kata kézilabdázó és Kovács Hédi teniszező, míg a férfiaknál Mátyás Hunor teniszező, Havas Balázs úszó és a szintén úszó Nacsa Domán érdemelte ki a díjat.

A város sportjáért elismerést Máthé István, a Gyulasport kézilabda szakágának technikai vezetője vehette át.

Az eseményen díjazták az év ifjúsági csapatait, a jövő tehetségeit, emellett a szenior, a speciális, valamint a szabadidő sportoló kategória legkiválóbbjait is.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …