2024. május 8., szerda
FONTOS

Megkezdődött a Tiborc utca korszerűsítése

Péntek reggelre átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így megkezdődhetett a Tiborc utca korszerűsítése. Az esemény apropóján tartott, helyszíni sajtótájékoztatón Kiss Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, egy évtizedekre visszanyúló problémát oldanak meg ezzel a beruházással.

A sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, ennek a városrésznek két nagy problémája várt megoldásra. Az Eminescu utca teljes felújítását 2017-ben megkezdték, ebből már csak a legutolsó szakasz hiányzik. A Tiborc utca korszerűsítésére korábban sikertelenül pályáztak, de végül 2021. nyarán megjelent a kormányhatározat arról, hogy a város egymilliárd 20 millió forintot kap a fejlesztésre.

Az utca nagyobb, rosszabb állapotban lévő szakasza teljes felújításon esik át. A második szakaszon, mely a Várkert utcai csatlakozástól a Nagyváradi úti kereszteződésig tart, újraaszfaltozzák az utat.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a térségben egyszerre épülnek az országutak és a belterületi utak. Ezek közül a legjelentősebb a gyulai Tiborc utca felújítása.

A kivitelezés alatt a Tiborc utcán csak egy sávban lehet majd közlekedni, az utca a munkálatok idején végig egyirányú lesz. Mindez azt jelenti, hogy az Erkel Hotel felől Újvári felé lehet közlekedni, de Újvári irányából az Erkel Hotel felé tilos lesz behajtani. Az ajánlott elkerülő útvonal a Temesvári-Wesselényi-Diófa-Híd-Akácos utca útvonal.

 

Nézze meg ezt is:

Fúziós tánccal ért véget a várszínház tavaszi évada

India ősi eposza, a Ramajana szolgáltatta a fő témát a Trigatu tánccsoport társulatának, akik a …