2024. március 19., kedd
FONTOS

Átadták a Gyulai Várfürdő legújabb attrakcióját, az új gyermekparadicsomot

Rózsa Kitti műsora színesítette az új gyermekparadicsom szerda délelőtti átadóját.

A Gyulai Várfürdőben található, a gyermekek igényeire tervezett vizes medencekomplexum képes az elkövetkező 10-15 évben kiszolgálni a 0 és 16 éves kor közötti gyerekek fürdőzési élményeit.

A Gyulai Várfürdő 1959. május elsején nyitotta meg kapuit, abban az évben már több, mint 200 ezer vendéget fogadott. Egy évvel később létrehoztak a gyerekek számára egy 16×12 méteres lubickoló medencét, amely 1975-ig működött. Ekkor bővítették és három gyerekmedencét építettek, amelyet 2002-ben alakítottak át, és amely 20 évig szolgálta a Gyulára érkező vendégeket. 2019-ben, majd 2020-ban céljuk volt, hogy a fürdő fejlesztési tervei közé beépítsék a gyermekparadicsom átalakítását és fejlesztését.

Kónya István alpolgármester kiemelte, Gyula egy virágzó, kultúrájában sokszínű és bővelkedő, fejlődésében gyarapodó város. Az elmúlt 10 évben lépcsőfokonként halad egyre feljebb a város a magyarországi turizmus képzeletbeli tetejére.

A 600 négyzetméteres élménymedencében a kalóz tematikájú vízivár Magyarországon egyedülállónak számít, itt egyidőben 200 gyermek is vízi csatázhat.

A közel 11 méter magas váron 4 csúszda, és számos integrált élményelem található.
A bébi pancsoló és a vizes játszótér 200 négyzetméteren közel 50 élményelemmel szórakoztatja a kisebb gyermekekkel érkezőket. A medencék mellett helyet kapott egy baba-mama barát játszótér is hintákkal, talajsíkba süllyesztett trambulinnal.

Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte, a térség vendégforgalmának 88 százalékát Gyula tudhatja magáénak. 2022 első hét hónapjában 113 ezer vendég 321 ezer vendégéjszakát töltött a városban, melyből 47 százalék szállodában szállt meg. Elhangzott, az új gyermekparadicsom elsősorban a nyári kínálatot bővítő, hiánypótló eleme lesz a Gyulai Várfürdőnek.

A Gyulai Várfürdő átfogó fejlesztési munkái tovább folytatódnak. A cél az, hogy a szolgáltatások színvonalát magasabb szintre emeljék és ezzel hosszútávon minél több igényt kiszolgálva megőrizzék versenyképességüket a turisztikai szektorban.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …