

Számos bronz-, ezüst-, aranyérmet, külön- és kategória díjat adtak át szombat délelőtt, az Erkel hotelben.
A versenyre a tavalyihoz képest kétszázzal több, összesen 1178 nevezés érkezett.
A legeredményesebb kereskedelmi főzde díját a Lunczer Pálinkaház kapta. 2023 legjobb kereskedelmi pálinkája a Sáppusztai Pálinkafőzde piros vilmoskörtéje lett. A Brillante Nemzetközi Párlatverseny legeredményesebb bérfőzdéjének a Mámor pálinkaház bizonyult. A legeredményesebb bérfőzető a tavalyi évhez hasonlóan Guba Krisztián lett. A legeredményesebb magánfőző díját Ádám és Éva kapta meg. A legjobb bérfőzetett párlatot, egy orange red kajszibarackot Szász Gábor készítette.
A legjobb magánfőzött párlat díját Székely Tamás meteor meggy párlata nyerte. Az év meggy párlata díjat Székely Tamás meteor meggy párlata érdemelte ki.