2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Megvédte címét az Erkel a Kolimpiában

Az Erkel gimnázium csapata nyerte tavaly a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum által életre hívott, kollégiumok közötti vetélkedőt.

A vándorkupa birtokosaként így az erkelesek dönthettek arról, idén miben mérjék össze tudásukat a városban működő kollégiumok diákjai.

A napokban megrendezett viadalon öt csapat mérkőzött meg egymással röplabdában, hogy elnyerje a vándorkupát a következő Kolimpiáig.

Először vett részt a programon az Erkel végzős diákja, Barta Dorina. A többszörös magyar bajnok, ezüst- és bronzérmes Európa-bajnok taekvondo versenyző elmondta, a mozgás öröme és a sport szeretete miatt jelentkezett a kollégium röplabda csapatába.

A Kolimpia népszerűségét mutatja, hogy idén tavasszal minden eddiginél nagyobb létszámban jelentkeztek csapatok a sportvetélkedőre. Cziczeri Noémi kollégiumvezető elmondta, a sport mellett közösségformáló és csapatépítő szerepe is van a rendezvénynek.

A tavaszi Kolimpián 140 középiskolai diák mérkőzött meg egymással a röplabdapályán. A bajnokságot ezúttal is az Erkel Gimnázium kollégiumi csapata nyerte meg, így őszig náluk marad a Kolimpia vándorkupája.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …