2024. május 2., csütörtök
FONTOS

A játék az örök ifjúság titka – vallják a Galamb utcában

 

Az ember egész életét végigkíséri a játék, a születéstől kezdve, a gyermek- és felnőttkoron át az időskorig.

A Galamb utcai Idősek Klubjában ezek a programok kiemelt jelentőségűek, a kognitív funkciók erősítését vagy a mentális képességek karbantartását célozzák. A szerdai foglalkozáson az ügyességi játékokon keresztül a finommotorika fejlesztése volt hangsúlyos.

Merésznek, bátornak és örökifjúnak kell lenni a játékhoz. Fazekas Jánosné Ica néni elmondta, az unokájával korábban sokat játszott.

A játékot sokan egyszerű és praktikus időtöltésnek tartják, aminek a jelentősége egyre inkább felértékelődik, különösen az idősotthonokban. Juhos Renáta arról beszélt, hogy a mentális képességek karbantartására és a gondozottak közötti kötődés kialakítására szervezik elsősorban a játékprogramokat.

Egy jó hangulatú foglalkozáshoz nem kell más, mint feszült figyelem és végtelen nyugalom a játékosok részéről, vidámság, biztatás és szurkolás a nézői oldalról. Juhos Renáta elmondta, a jó idő beköszöntével gyakran szerveznek a szabadba tematikus programokat.

A játékon keresztül a gondozottak mentális egészsége hatással van a mindennapi életükre és a testi egészségükre egyaránt úgy, hogy közösségben, önfeledten szórakoznak.

 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …