2023. szeptember 23., szombat
FONTOS

Időutazó játéknapot tartottak Gyulán

Mári Zsolt Sándorfalváról hozta el szülővárosába azt a gyűjteményt, amely a 70-es, 80-as  évek régi számítógépeit, videojátékait és tetriszeit mutatta be az érdeklődőknek.

A múlt heti, időutazó eseményen számos régi számítógépes játékot próbálhattak ki a gyulaiak.

Ezen játékok története szinte a számítógéppel egyidős, már a 60-as években megjelentek az első változatok. A fejlődés ugrásszerű volt; a nyilvános helyeken felállított gépekkel, majd a konzolos játékokkal folytatódott egészen a 90-es évekig, amely mára már történelemmé vált.

Otthon leginkább minecraftozni szeret Veres Viktor. A gyulai fiatal elmondta, érdekesnek találta a régi idők játékait és szinte mindegyiket ki is próbálta.

Nem csak az ifjúsága, hanem a gyűjtőszenvedélye is Gyulához köti Mári Zsoltot.  Ő arról beszélt, hogyan kezdődött a mára több tucat  régi számítógépet, videojátékot, tetriszt és megannyi érdekességet felölelő gyűjtemény beszerzése.

A gyulai játéknapon kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek próbálták ki a bemutatott érdekességeket, visszarepülve az időben egy fél évszázadot.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …