2024. május 1., szerda
FONTOS

Jó ütemben épül a kerékpárút a Nagyváradi úton

Javában zajlanak az aszfaltozási munkálatok a Nagyváradi úton, az itt épülő kerékpárút egyre inkább megmutatja új arcát.

Kedd délelőtt Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő a Csókos úttól a Galamb utcáig tartó szakasz kivitelezésének állásáról tájékozódott.

Kiss Szabolcs arra is felhívta a figyelmet, hogy nemcsak kerékpárút épül, hanem több régi problémát is megoldanak, parkolók létesülnek, az itteni irodaházhoz pedig egy bekötő szakasz létesült.

Egy régen várt elemmel bővült a gyulai kerékpárút hálózat – hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester. A 157 millió forintos beruházás révén a Csókos úttól a Toldi utcáig elválasztás nélküli gyalog-, és kerékpárút épül 260 méter hosszan, 3,6 méter szélességben. A Tolditól a Bihari utcáig egyoldali, önálló, kétirányú kerékpárutat építenek 400 méteren át, 2,4 méter szélességben. A Biharitól a Galamb utcáig az úttestet szélesítik ki a 89 méteres szakaszon.

Görgényi Ernő kérdésünkre válaszolva elmondta, tervezik a további fejlesztéseket is, ám ezek meglehetősen forrásigényes beruházások lesznek, így egyelőre a pályázati kiírásokra várnak. A Nagyváradi úti kerékpárút nagyobb része várhatóan július közepére készül el.
 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …