2024. április 29., hétfő
FONTOS

A törölköző nem széf! – figyelmeztet a rendőrség

A nyár beköszöntével arra hívják fel a figyelmet a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, hogy fokozottan figyeljünk a személyes dolgainkra.

Télen kabátban járunk, sokan mély zsebben hordják a telefonjukat, az irataikat. Nyáron pedig előfordul, hogy lengébb ruha viselése esetében könnyebben veszítjük el dolgainkat. A napokban történt Dobozon egy olyan eset, ahol feltettek egy telefont egy autó tetejére készülődés közben. Amikor elindultak, elfelejtették azt onnan levenni.

Szombati Andrea kiemelte, a pénztárcákat, táskákat még rövid időre se tegyük le egy piaci, vagy egy bolti bevásárláskor a bevásárlókocsiba, vagy egy tele kosár tetejére. A telefonokat mindig tartsuk magunknál, tanácsos egy jól záródó táskát beszerezni és abban hordani. A sajtószóvivő hangsúlyozta, a talált dolgokat nem lehet megtartani. Hogyha nincs semmilyen azonosító adat, akkor az önkormányzatok jegyzőinél kell leadni talált tárgyként minél hamarabb. Ha ezt nem tesszük meg nyolc napon belül, akkor bűncselekményt követünk el.

Szombati Andrea kiemelte, hogyha elmegyünk egy fürdőbe, vagy vízpartra, akkor a törölköző nem minősül széfnek.

Szombati Andrea hangsúlyozta, strandra csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyire előreláthatólag szükségünk lesz. Emellett a bankkártyákra is kellő figyelmet kell fordítani.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …