2024. május 6., hétfő
FONTOS

Átadták az egykori alispáni lakban található Játszóház Gyulát

A Máriafalvai óvoda, és a Mágocsi úti óvoda növendékeinek műsora színesítette a Játszóház Gyula megnyitóját.

A Szent Miklós parkban található egykori alispáni lak udvarán megtartott eseményen Görgényi Ernő polgármester kiemelte, Gyulán felnőni, a városban tölteni a gyermekkort csodálatos dolog, hiszen a város élmények tárháza. Aki itt nőtt fel, elválaszthatatlanul kötődik a fürdővároshoz. Ebben meghatározó szerepet játszik az az épített örökség, azok a természeti értékek és azok a szellemi kincsek, melyeket elődeink hagytak ránk. A polgármester folytatta, régi terv volt az egykori alispáni lak felújítása. Az épület évekig üresen állt, tulajdonosának, az államnak nem voltak tervei ezzel, a turisztikailag frekventált területen álló épülettel.

A játszóház a gyulai gyermekek és a városba látogató vendégek gyermekei számára egyedi kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Egy közel 300 millió forint támogatásból valósult meg a projekt, melyhez a képviselő-testület még 110 millió forint önerőt biztosított. Görgényi Ernő kiemelte, ezzel a beruházással Gyula egyik legszebb részén biztosítanak különleges programokat a gyermekek valamennyi korosztálya számára.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, az épület olyan mértékben kapcsolódik a turisztikai desztinációhoz, ami jól egészíti ki a városba látogató családok mindennapjait.

A beszédeket követően emléklapot vehetett át Katona Katalin, a Játszóház Gyulát üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft ügyvezetője.

A pénteki esemény a szalagátvágással folytatódott, majd Siluan Mănuilă román ortodox püspök, és Kovács Péter római katolikus plébános áldotta meg az épületet.

A gyermekeket korcsoportok szerint külön-külön helyszíneken helyezték el az épületben. Többek között társasjátékszoba, partyszoba, gamerszoba, mászó- és ugrálószoba várja őket. A belső terek mellett lehetőség nyílik sportolni is a fiataloknak a nindzsapályán.

 

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Útikalauz az édes élethez

Kisné Czeglédi Márta ezúttal Gyovai Helén olasz ételkülönlegességekről szóló kötetét ajánlja.