2024. május 6., hétfő
FONTOS

Abrudán Gábor három aranyat szerzett az országos úszóbajnokságon

 

Abrudán Gábor három aranyéremmel tért haza a múlt héten rendezett, szegedi Országos Cápa Bajnokságról.

A Gyulai Várfürdő fiatal tehetsége 100 méteres hátúszásban, 200 méteres gyorsúszásban és magabiztos győzelemmel, 200 méteres hátúszásban is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Július közepén Szegeden rendezték meg az Országos Cápa Úszóbajnokságot. A Gyulai Várfürdő ijfú tehetsége, Abrudán Gábor három aranyérmet szerzett a versenyen; 100 méteres hátúszásban, 200 méteres gyorsúszásban és magabiztos győzelemmel, 200 méteres hátúszásban is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Abrudán Gábor hatéves korában kezdte az úszást. A tizenkét éves fiatal mindennapjainak része a sport; reggel 6 órakor már az uszodában van, onnan megy iskolába, tanul és este ismét úszik. A tehetséges fiú szerényen fogalmazott az idei bajnoki eredményeiről.

Három éve foglalkozik Gáborral Fekete Tamás. Az úszóedző kiemelte, a magyar úszósport felkészítési, versenyeztetési és kiválasztási rendszere egészen kicsi kortól, lépésről-lépésre vezeti be a gyerekeket a versenysportba, amely a várt eredményeket is csakhamar meghozza.

A gyulai úszósport sikerei, azon belül a Gyulai Várfürdő ifjú tehetsége, Abrudán Gábor sikerei motiváló erőként szolgálhatnak a versenytársaknak, diáktársaknak és a hobbi úszóknak  egyaránt.

Nézze meg ezt is:

Stroke tréninget tartottak a gyulai tagkórházban

Stroke team tréninget tartottak a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai skill laborjában. A …