2024. április 27., szombat
FONTOS

Baleset, ittas vezetés és engedély nélküli járművezetés Békésben

Baleset Szarvason és Tótkomlós külterületén, ittas járművezetés gyanúja miatt történt intézkedés Békéscsabán, Battonyán, Szarvason és Orosházán, engedély nélküli járművezetés Dobozon.

Szarvason, a Tessedik utca és a Béke utca kereszteződésében 2023. július 28-án 6 óra 45 perc körül egy személygépkocsi vezetője a jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy kerékpárral közlekedő férfinak és elütötte. A biciklis elesett és könnyebb sérüléseket szenvedett.

Másnap, 21 óra után néhány perccel Tótkomlós külterületén egy motorkerékpárral közlekedő férfi elé féktávolságon belül kiugrott egy őz. A motoros vészfékezett ugyan, de nem tudta elkerülni az ütközést, elütötte az állatot és elesett. A motoron a vezető mellett utas is volt, a balesetben mindketten súlyosan megsérültek.

Békés vármegyében 2023. július 28-a és 30-a között négy járművezetővel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök.

Orosházán, a Vörösmarty utcában 2023. július 28-án, 23 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsit vezető férfinál lett pozitív a helyszíni alkoholmérés eredménye.

Két nappal később, 2023. július 30-án 0 óra 45 perc körül Szarvason, a Dr. Melich János utcában egy személyautót vezető nőnél jelzett ittasságot a szonda. Ugyanezen a napon 15 óra 40 perckor Battonyán a Hősök terén egy személyautó vezetőjét ellenőrizték a rendőrök azért, mert feltűnt nekik, hogy a férfi nagyon bizonytalanul halad az úton, a forgalmi helyzetekre későn reagál. Kiderült, hogy alkoholt ivott mielőtt a volán mögé ült.

Nem sokkal később, 17 óra 20 perkor Békéscsabán, a Berényi úton egy szintén személygépkocsival közlekedő férfinál jelzett pozitív értéket a szonda. Mind a négy járművezető esetében további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették a vezető engedélyüket és büntetőeljárást indítottak ellenük.

Személygépkocsit vezető férfit ellenőriztek a rendőrök 2023. július 28-án 21 óra 30 perc körül Dobozon, a József Attila utcában. A férfi annak ellenére ült volán mögé, hogy nincs érvényes vezetői engedélye. Emellett az autón egy olyan rendszám volt, amit nem erre a kocsira adtak ki. A férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vették és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt büntetőeljárást is indítottak ellene.

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …