2024. május 6., hétfő
FONTOS

Sikeres volt a Suliindító Buli

A kánikula sem szegte kedvét a hétvégén mindazoknak, akik kilátogattak a Regionális Wellness Egyesület Suliindító Bulijára.

A hetedik alkalommal rendezett eseményen a szórakoztató programok mellett, közel száz családnak tudtak segíteni a „Vegyél eggyel többet” akció során gyűjtött tanszercsomagokkal.

A Suliindító Buli programjai évek óta nagyon széles palettán mozognak. Az egészségügyi szűrések, a tájékoztató- és ismeretterjesztő programok mellett jelen van a szórakoztatás és a mozgás világa is, de egy-egy szervezet kevésbé ismert arcát is megismerhetik az érdeklődők.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adózást bemutató, interaktív játékos programmal, tájékoztatókkal és egy különleges területtel is jelen volt a suliindítón. Takács Norbert elmondta, Bicska kutya családtag, barát és munkatárs is egyben.

Májustól elkezdi az adománygyűjtést az egyesület, megszólítva mindazokat, akik a tanév végéhez közeledve a használt tanszereiket szeretnék felajánlani a rászorulóknak, fogalmazott Beke Szilvia. Az sem gond, ha valaki lemaradt a hagyományosan, augusztus második felében szervezett, „Vegyél eggyel többet” akcióról, szívesen fogadnak ettől eltérő időpontban is adományokat, ezeket elteszik a következő iskolakezdésre. Az elnök arról beszélt, az idén hány családnak tudnak segíteni a becsengetéskor.

Jövőre „ballagós” lesz a rendezvény, hiszen a 2024-re tervezett esemény már a nyolcadik akció lesz az egyesület életében, emelte ki Beke Szilvia. Az egyesületi elnök a jövőre vonatkozó célokról beszélt.

A Regionális Wellness Egyesület közel huszonöt éve munkálkodik az egészvédelem és egészségmegőrzés területén, mellette küldetésük a segítségnyújtás és a támogatás számos formája. Ezt példázza a Suliindító Buli és a „Vegyél eggyel többet!” rendezvényük, amelynek a jövő évi tervezése már megkezdődött.

 

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …