2024. április 29., hétfő
FONTOS

A GFE elsős csabai hallgatóit köszöntötték

Csütörtökön megkezdte tanulmányait a Gál Ferenc Egyetem 280 frissen beiratkozó, elsős, békéscsabai hallgatója.

Az első órák előtt, egy rövid ünnepségen köszöntötték őket, ezen a programon öt lelki-szellemi útravalót kaptak. Árpási Zoltán dékán arról beszélt, hogy az itt végzők értékes, piacképes diplomához juthatnak.
Dux László rektor azt mondta, aki a Gál Ferenc Egyetemre jelentkezett, jól választott. Általánosságban elmondható, hogy országszerte emelkedett a hallgatói létszám, náluk viszont a 20-25 százalékos arány helyett nagyjából megduplázódott a felvettek száma.

A felsőoktatási intézmény és a kormányhivatal közötti, több területre kiterjedő együttműködés fontosságát hangsúlyozta a főispán. Takács Árpád úgy fogalmazott, a Gál Ferenc Egyetem belakta ezt a térséget, és sok partnert szerzett magának.

Az eseményen Szarvas Péter békéscsabai polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a város számára fontos, hogy egy erősödő, bővülő kampusszal számolhat. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő arról a magyarnak is mondható sajátosságról beszélt, mely szerint nálunk a hallgatók mintegy 80 százaléka államilag finanszírozott képzésre jár, míg máshol ez az arány jóval alacsonyabb.
 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …