2024. július 23., kedd
FONTOS

Békés vármegyei siker az Országos Vízirendészeti Járőrversenyen

Az újkori időszámítás szerint idén épp huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Vízirendészeti Járőrversenyt.

A vándorversenyként létező víziviadal házigazdája ezúttal a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt, fő helyszíne a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi-gáti bázisának vízkörnyéke. Vármegyei kategóriában a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság párosa győzött. A mellékelt fotón balról Márk Róbert, jobbról Medve István látható.

A 14 párost felvonultató mezőny gyakorlati feladatsorának egyik próbatételeként vízből mentés szerepelt, a vízirendőrök emellett megmérettettek hajóvezetési készségből, számot adtak rendőri és vízhasználói elméleti felkészültségükről, a verseny meglepetés száma a fizikai erőállapotot és problémamegoldó képességet egyaránt tesztelő vízibicikli-szlalompálya teljesítése volt.

A versenyzők két kategóriában mérték össze tudásukat. A Dunai -, Tiszai – és Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságok, (DVRK, TVRK, BVRK) mint profiltiszta vízirendészeti állományt felvonultató szervezeti egységek 3-3 csapatot indítottak. Egy-egy csapattal képviseltették magukat azok a vármegyék, melyek illetékességi területén zajlik vízirendőri tevékenység, azonban a szabolcs-szatmár-beregi, békési, baranyai, fejéri és győr-moson-soproni egyenruhások egyéb feladatköreik ellátása mellett, szezonális jelleggel szálltak csónakba.

A kétnapos szakmai verseny eredményei:

Vármegyei kategória

III. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság – Dancs Bertalan r. főtörzszászlós és Dévai József r. zászlós,

II. Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság – Szűcs Tamás és Tamás Gábor r. főtörzsőrmesterek

I. Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság – Medve István és Márk Róbert r. zászlósok

Vízirendészeti Rendőrkapitányságok

III. TVRK II. csapata – Csajbók Ferenc és Hódi Rudolf r. zászlósok

II. DVRK I. csapata – Papp Zsolt és Losonczi Viktor r. tzls,

I. DVRK III. csapata – Tóth Csaba r. főtörzszászlós és Lázár Balázs r. törzszászlós.

Lázár Balázs r. törzszászlós két egyéni különdíjat is magáénak tudhatott: ő teljesített a legjobban az elméleti feladatrészben, és ő minősült a legjobb hajóvezetőnek is.

 

Nézze meg ezt is:

Álságos portékák Gyulánál

  Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) …