2023. október 2., hétfő
FONTOS

Szociális képzésen vettek részt a karitász önkéntesei

Magyarországon nyolcszázkét településen van jelen a katolikus karitász, közel tízezer önkéntessel, hívta fel a figyelmet Gyulán, a katolikus közösségi házban szombat délelőtt megtartott továbbképzésen Besenczi Zsolt, a Pécsi Egyházmegye Karitász igazgatója.

Az országos önkéntes hálózatot egységes képzésekkel, azonos alapelvek mentén érdemes működtetni.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye működési területe Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyéket érinti. Ancsa-Molnár Hajnalka kiemelte, a szociális képzés gyulai állomása a gyakorlatra épül, a megszerzett tudást hamarosan kamatoztatni tudja a mintegy ötszáz egyházmegyei önkéntesük.

Kovács Péter gyulai plébános kiemelte, külön öröm számára a képzés gyulai helyszíne. Boldog Apor Vilmos szellemi öröksége, az elesettek támogatása és segítése összefoglalja mindazt, ami a karitász tevékenység lényege. A plébános elmondta, a képzés során külön hangsúlyt kap a kríziskommunikáció.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász huszonhat területi képviselője vett részt a gyulai képzésen, ahol a tudásszerzés lelki töltekezés mellett történt.

Nézze meg ezt is:

Katonai járőrversenyt rendeztek Békés vármegyében

  A lengyel csapatok miatt nemzetközi katonai járőrversenyt rendeztek szombaton a békéscsabai repülőtéren és Pósteleken. …