2024. április 29., hétfő
FONTOS

Miniszteri elismerést kapott a művészeti iskola

Szerda délelőtt Kovács József országgyűlési képviselő és Görgényi Ernő polgármester adta át azt a Miniszteri Elismerő Oklevelet Czirok Mihálynak, amit kimagasló szakmai tevékenységük elismeréséül, állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kapott a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete.

Az eseményen Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató hangsúlyozta, a tartalom mellett nagyon fontos gyermekeink érzelmi nevelése. Ez pedig az az iskola, melyben a diákok minden nap az értékteremtés részévé válhatnak.

Görgényi Ernő a művészeti oktatás jelentőségéről és felelősségéről beszélt, és felidézte Kodály Zoltán gondolatát a jó zenész négy kellékéről, a kiművelt hallásról, az értelemről, a szívről és a kézről. A polgármester emlékeztetett, Erkel Ferenc szülővárosában, ezen falak közül már számtalan tehetség került ki. Kovács József országgyűlési képviselő azt mondta, méltó helyre került az elismerés. Czirok Mihály igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az elismerés kötelezettséget is jelent.

Az intézmény éppen hatvan éve működik ezen a helyszínen, a Bartók Béla utcában. A legutóbbi tanévben a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában – valamennyi telephelyen – négy tanszakon összesen 862 gyermek tanult.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …