2024. április 30., kedd
FONTOS

Sokszor a csend segít

Szeretettel, elfogadással és élményszerű átadással a hit és a keresztény értékrend közelebb hozható a gyerekekhez még felgyorsult, megváltozott világunkban is, hívta fel a figyelmet Szántóné Urbancsok Nádja.

A 3Témában a hittanárral az élethosszig tanulásról, a hitoktatás kérdéseiről és az abban megjelenő új kihívásokról beszélgettünk.

Az élethosszig tartó tanulás nem csak egy divatos és jól csengő kifejezés. A Gál Ferenc Egyetemen a legutóbbi tanévben hittanár-nevelőtanár mesterképzést végző történelemtanár, Szántóné Urbancsok Nádja kiemelte, sokszor egy előre nem látható változás, a távoli cél és a környezet támogatása eredményezi azt, hogy újra tanulásra szánjuk el magunkat.

A pedagógusok értékközvetítő szerepe kulcsfontosságú valamennyi korosztályban, a lázadó kamaszkorban éppúgy, mint a kisebbeknél, emelte ki a hitoktató. A hittel teli, szeretetteljes légkör intézményi kialakítása a pedagógusok felelőssége, ahol időnként egészen meglepő módszerek sikeresek.

A hitoktatói hivatásban elért eredmények sokszor nem azonnal, hanem évek, vagy évtizedek múlva jelentkeznek. Ezek értéke legalább olyan ösztönző és örömteli, mint az azonnali sikerek.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …