2024. április 29., hétfő
FONTOS

Kitüntették a városi virágosítási verseny legjobbjait

Idén is meghirdette a városi virágosítási és környezetszépítési versenyt a gyulai önkormányzat.

Négy kategóriában lehetett jelentkezni. Virágos előkert, virágos balkon és ablak, ház előtti virágos közterület, valamint virágos intézmény és vendéglátóhely.

A verseny bírálóbizottsága nemcsak a növények mennyiségét, összetételét, a közterület rendezettségét és tisztaságát vizsgálta, hanem a virágok és az egyéb növények összhatását is. Emellett idén különösen szem előtt tartotta a zsűri a korszerű, ökológiai szempontoknak megfelelő növényalkalmazást, vagyis az egynyári-évelő növények arányát, illetve a szárazságtűrő egynyáriak alkalmazását.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében megköszönte a versenyzők áldozatos munkáját, mellyel szépítik a várost annak érdekében, hogy szebb helyen éljünk.

Virágos előkert kategóriában hét díjat osztottak ki. Idén az első helyen a Körös utcán lakó Szabó Györgyné végzett. A Harruckern téri Varga Tivadar lett a virágos ablak és balkon kategória győztese. A virágos közterületek között a Budrió lakótelepen élő Stadler Ferencné bizonyult a legjobbnak.

A szerdai eseményen díjazták az intézményeket és a vendéglátóhelyeket is. A kategória győztese a Galbácskerti Óvoda lett. A Máriafalvai Óvoda lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen végzett. A környezetszépítésbe bevonják a gyerekeket is.

A város 2023-ban is csatlakozott “A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei” országos programhoz. Célja a kertművelő ember munkájának megbecsülése, a konyhakertművelő kultúra megőrzése, a tudás összegyűjtése és átadása a fiatalabb generációknak. Idén hét kategóriát hirdettek meg, melyből a balkon, erkélyen kialakított kertnél a Budapest körúti Hízó Károlyné végzett az első helyen.

A szerdai eseményen díjazták még többek között a 50 négyzetméter alatti, valamint feletti kerteket, a zártkertek esetében pedig a zöldséges-, gyümölcsös-, valamint vegyes kerteket.

 

Nézze meg ezt is:

Idén is megrendezték az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt Gyulán

A hagyományokhoz híven nyitó áhítattal kezdődött péntek délelőtt az Országos Bibliai Történetmondó Verseny Gyulán. Baráth …