2024. május 6., hétfő
FONTOS

Csendes Ferenc alkotásaiból nyílt kiállítás a Békés Vármegyei Kormányhivatalban

A szerda délutáni eseményen elismerő oklevelet vehetett át a festőművész Takács Árpádtól. A főispán kiemelte, Csendes Ferenc évtizedek óta fest, így Békéscsaba és Békés vármegye életének komoly közszereplőjévé vált.

A szerdán nyílt kiállítás egy olyan, több, mint egy évtizedes hagyomány része, amely más oldaláról mutatja be a kormányhivatalt.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, vannak olyan helyek, ahol utat tör a művészet, a kultúra. Ilyen a Békés Vármegyei Kormányhivatal épülete is.

Csendes Ferenc mestere Koszta Rozália volt, munkáját ő inspirálta. A festőművész kiemelte, a 70-es évek végén ismerkedtek meg. Csendes Ferenc akkor már autodidakta módon alkotott, így keresett egy olyan művészt, aki a helyes útra tudja terelni. Koszta Rozó azt tanácsolta neki, hogy jó úton jár, melyről ne térjen le.

A kormányhivatalban látható kiállítás az elmúlt egy év munkáit mutatja be. Csendes Ferenc hangsúlyozta, mindenki tud alkotni, festeni, de mindig kell egy plusz ahhoz, hogy többre vigye az ember. A festőművész sporthorgászként sok időt tölt a természetben. Ilyenkor viszi magával többek között a vázlatfüzetét és papírra veti azt, amit lát. Amikor otthon tartózkodik, akkor ezeket az alkotásokat dolgozza fel.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …