2024. április 30., kedd
FONTOS

Fogászati szűrőbusz érkezett Gyulára

Kedd délelőtt a gyulai román iskola előtt állt meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett fogászati szűrőbusz.

Az intézmény közel százötven diákja vett részt egy rövid vizsgálaton, mely semmilyen beavatkozással nem járt, viszont képet adott arról, hogy az adott fiatal fogai milyen állapotban vannak. Ha szükséges volt, jótanáccsal is ellátták őket. Ezekre a tapasztalatok szerint az ideálisnál jóval többször van szükség.

A vizsgálatok plusz lehetőéget jelentenek az iskola diákjai számára – hangsúlyozta az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Pilánné Ruzsa Ildikó.

Nemcsak egészségügyi, hanem esztétikai, illetve a társas kapcsolatokra is jelentős hatása van annak, ki mennyire ápolja a fogait- mondta Abdulrahman Abdulrab Mohamed. A program szervezésében Görgényi Ernő polgármester mellett jelentős részt vállaló civil szervezet vezetője a megelőzésben nagy szerepet játszó szűrővizsgálatok jelentőségéről beszélt.

A szűrőbusz évek óta az ország számos településére látogat. Ezen alkalmak során nemcsak a fogápolással, hanem ezzel összefüggésben a táplálkozással kapcsolatban is adnak tanácsokat.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …