2024. április 29., hétfő
FONTOS

Megrendezték a román gasztronómiai fesztivált

 

Az elmúlt napokban a várkertben rendezték meg a román gasztronómia és nemzetiségi tradíciók ünnepét.

A 17. Országos Román Gasztronómiai Fesztivál és Család Nap kiemelt programja ezúttal is a főzőverseny volt, középpontban a román nemzetiségi ételek népszerűsítésével.

A fesztiválnak 2019 óta a gyulai várkert ad otthont. A szervezők célja ezzel elsődlegesen a megjelenés és a román nemzetiségi tradíciók bemutatása a többségi társadalom felé. A rendezvény népszerűsége évről-évre növekszik a magyarországi és a határon túli románság körében, amit az is jól mutat, hogy idén hatvanegy főzőcsapat nevezett.

Méhkerékről érkezett a rendezvényre Petrusán Lászlóné, a Miruna Egyesület tagjaként. Karitatív szervezetük 2017 óta működik, az adventi időszakra fókuszálva adománygyűjtési tevékenységüket. Az egyesületi tag arról beszélt, több napja készülnek a fesztiválra, hogy valamennyi résztvevő megkóstolhassa a főztjüket.

Nagy Gábor a bedői birkapörkölt titkos receptjét árulta el.

A tizenhetedik alkalommal rendezett fesztivál a gasztro- és kulturális programok mellett a nemzetiségi identitás erősítésére és a különböző szervezetek, baráti társaságok találkozására is kiváló alkalmat adott.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …