2024. április 29., hétfő
FONTOS

Szeptember végén újra “Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében

Szeptember 29-e és október 1-e között Gyula térségében várja az érdeklődőket a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében rendezvény.

A három nap programjai az Almásy-kastély parkjában, Városerdőn az Erdészeti Erdei Iskolában, a Mályvádi erdőben, valamint Nagyvárad közelében, Szentmárton – Félixfürdőn lesznek. Az idén 20 éves „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatot 8. alkalommal hívják életre Gyulán.

Szabó Lajos kiemelte, szemlélet-, és közösségformáló ereje van a rendezvénynek. A közös cél érdekében évről-évre összefognak az emberek. Az esemény a családok valamennyi tagja számára tartogat színvonalas, testi-lelki feltöltődést biztosító programokat. Többek között interaktív, fenntarthatóságra nevelő részek, bábszínház, valamint kézműves gyermekprogramok várják a megjelenteket.

A programokon a fiatal tehetségek mellett fellép a békéscsabai Bartók Béla, valamint a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, a Fonó Zenekar, valamint Heincz Gábor Biga is. Szabó Lajos kiemelte, az erdő és a zene nemcsak feltölt, hanem utat is mutat egy fenntartható jövő irányába. Egyre több ember érzi azt, hogy van felelősségünk azért, hogy a Föld szépségei a gyermekeinknek is megmaradjanak.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …