2024. április 29., hétfő
FONTOS

Újraalakult a városi diákönkormányzat

Minden évben vannak olyan tanulók, akik befejezik a tanulmányaikat Gyulán.

Vannak olyan diákok, akiket nem az iskola delegál, hanem érdekli őket az érdekképviselet, hogyan lehet másoknak segíteni, valamint városi programokat szervezni. Vannak olyanok is, akik már nem Gyulán, hanem Békéscsabán folytatták tanulmányaikat, de a Gyulai Ifjúsági Központnál maradtak nyolcadik osztály után is. Szabó Enikő szakmai vezető kiemelte, ez azért is jó, mert így szélesebb spektrummal tudnak a diákok dolgozni.

Szakmai és szabadidős programokkal is készül ebben a tanévben is az ifjúsági központ. Október 12-én továbbtanulási börzét tartanak, valamint idén két évtizedes jubileumát ünnepli a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület.

Tíz éve zajlik a közösségi szolgálat Magyarországon. Szabó Enikő kiemelte, vannak olyan diákok, akik az utolsó pillanatig kivárnak, valamint olyanok is, akik a szülők segítségével próbálják megszerezni a kötelező 50 órát.

A 16. életévüket be nem töltött fiatalok a tanév során hétközben napi három órát, hétvégén pedig napi négy órát teljesíthetnek, mindez az iskolai időt nem érintheti. Szabó Enikő hangsúlyozta, senki se hagyja az utolsó pillanatra a közösségi szolgálatot, hiszen tizenkettedikben van elég más feladata is egy diáknak.

A közösségi szolgálat igazolása egy füzetben van felvezetve, ahol nemcsak a dátum, a helyszín és a tevékenység van feltüntetve, hanem az igazoló szervezet is aláírja és lepecsételi azt. 2024-től többletpontot lehet szerezni közösségi szolgálattal, minden egyetemen a karok mást fognak kérni, ennek részleteit várhatóan december végén hozzák nyilvánosságra.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …