2024. május 6., hétfő
FONTOS

Rekordnevezést hozott a jótékonysági futóverseny

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el vasárnap 10 órakor a felnőttek mezőnye a Fuss és segíts! jótékonysági versenyen.

A nevezők különböző távok közül választhattak, futhattak 3,6 vagy akár 12 kilométert. A szervezők idén sem feledkeztek meg a gyermekekről, már az egy-három éves korosztály is megmutatta magát.

Győzelemként értékelte a hatszázas nevezési rekordot Takács Árpád főispán, aki mindezt a tenni akarás és a segítségnyújtás sikereként értékelte, és az összefogás jelentőségét hangsúlyozta.

Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora hangsúlyozta, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Kárpát-medence legnagyobb családja, hiszen olyanoknak segítenek, akiknek a család átmenetileg vagy hosszabb távon nem adatott meg. Dux László a sport és a jótékonyság fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az esemény fővédnöki tisztségét Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó vállalta magára.

A rendezvényen a futóverseny 1. örökrajtszámát vehette át Recskiné Bunzel Lívia szervező, tizenötszörös Ironman. Elismerő oklevélben részesült Zahorán János háromszoros ultrafutó magyar bajnok.

Tiszteletbeli 246-os rajtszámot vehetett át Zétényi Szvetlána, a 24 órás ultramaraton négyszeres magyar bajnoka és Simon György 24 órás ultrafutó magyar bajnok. A program bevételét, a több mint kétmillió-kétszázezer forintot az állami gondozott gyerekek, valamint a nagycsaládosok támogatására ajánlották fel.

Részletes eredmények itt találhatók: https://kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok/bekes/megye/hirek/hir/az-allami-gondozott-gyermekek-es-nagycsaladosok?fbclid=IwAR1ZYJzQpdXgPCd43YZ2d2aZwoiDxcORX92VieQ9iNFbWpGV7b_HHSIb6E0
 
 

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Útikalauz az édes élethez

Kisné Czeglédi Márta ezúttal Gyovai Helén olasz ételkülönlegességekről szóló kötetét ajánlja.