2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Felkerült a „bokréta” a tarhosi katolikus általános iskola tetejére

Az iskola fenntartását 2022-ben vette át a Szeged-Csanádi Egyházmegye, és a gyulai katolikus intézmény telephelyeként működik.

Kürti Sándor polgármester kiemelte, azóta nemcsak alsó tagozat van, hanem már hatodik osztályig járnak oda diákok. Ezt a további emelkedést szeretnék folytatni a jövőben is, hogy egészen nyolcadik osztályig legyen helyben az oktatás.

A tervek szerint az intézményt még ebben a tanévben birtokba vehetik a diákok. Jelenleg 24 óvodás és 42 iskolás tanul a 780 lakosú Tarhoson. Lipcsei Gábor, okleveles építész a helyszínen mutatta meg a terveket. Az épület fejlesztése három ütemből áll. Először az oktatási szárny bővítése valósul meg, ezt követően pedig a konyha és az étterem rekonstrukciója következik. A harmadik ütemben pedig egy kis méretű tornatermet és az ehhez tartozó öltözőket alakítják ki.

A bokréta ünnephez falunap is kapcsolódott a településen. A kilencedik alkalommal életre hívott eseményen többek között futóversennyel, főzőversennyel, valamint családi programokkal várták a falu lakosságát.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …