2024. július 14., vasárnap
FONTOS

Gémes Imrére emlékeztek a horgászok

Volt sikerélményük a Gémes Imre emlékversenyen részt vevő horgászoknak, hiszen már az első órában horogra akadt sok apróbb hal mellett egy tíz kilós ponty és egy különleges tokhal is, melyből összesen kettőt telepítettek.

A szombati programon csapatversenyt rendeztek. A két fős egységek tagjai más-más tóra kerültek, a végső helyezés kialakításában az össz fogás mennyiség játszott szerepet.

A tavak bizonyos, sekélyebb részein kisebb volt az esély arra, hogy a versenyzők nagyobb halakat fogjanak, az elfoglalt pozíciókról sorsolás útján született döntés. Hegedűs Dániel egy ilyen helyre került, kisebb halak viszont gyakran akadtak a horgára.

A horgászok az Erkel, a Rákóczi és a Hunyadi tavat is ellepték. A meghirdetett program iránt olyan érdeklődés mutatkozott, hogy több nevezést nem tudtak fogadni a szervezők, mert beteltek a helyek.

Az elmúlt években nemcsak a tavak üzemeltetői, hanem a horgászok számára is akadtak nehezebb időszakok, a takarmányárak drágulása őket is érzékenyen érintette. Schlett Árpád azt mondta, most úgy látszik, hogy normalizálódik a helyzet.

Az őszi, gyulai verseny azért is különleges volt, mert a résztvevők a közelmúltban elhunyt halőrre, Gémes Imrére emlékeztek.

Nézze meg ezt is:

Új szolgáltatással bővült a Tourinform iroda idei kínálata

  A hét szinte minden napján tartogat  programokat a Tourinform iroda kínálata. A sokszínű paletta …