2024. április 29., hétfő
FONTOS

Nyílt napot tartott a GFE gyulai kara

Az alapszakok sajátosságairól és a hallgatói közösségi életről is tájékoztatást kaphattak az érdeklődők kedden, a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán.

A nyílt napra elsősorban a középiskolás diákokat várták, de azok is csatlakozhattak, akik már a munka világában vannak, fogalmazott Párduczné Szöllősi Andrea. Őket jellemzően a képzési program érdekli és az, hogyan tudják összeegyeztetni a mindennapjaikat az egyetemi tanulmányokkal. A tanszékvezető elmondta, a nappali képzést fontolgatók esetében a gyakorlatorientáltságra helyezik a hangsúlyt.

A gyulai karon évről-évre erősödik a hallgatói közösségi élet, a szervezett programok sokasága is ezt a célt szolgálja, mondta Szöllősiné Bíró Brigitta. A felvételi előtt állóknak arra is felhívják a figyelmüket, hogy az egyetemen a tanulás mellett milyen szórakozási és egyéb lehetőségek várják a fiatalokat. A hallgatói önkormányzat elnöke kiemelte, a nyílt napokon igyekeznek mindezeket bemutatni az érdeklődőknek.

Az egészség- és szociálistudományi karon a legrégebbi képzési forma a diplomás ápoló szak, fogalmazott Párduczné Szöllősi Andrea. Ebben a tanévben is kimagaslóan sokan nyertek felvételt a képzésre, mondta a tanszékvezető, és a következő tanévben is erre számítanak.

A februári, felsőoktatási jelentkezési határidőig még van idő mérlegelni a lehetőségeket, a GFE nyílt napjai segíthetik a diákokat a helyes döntéshozatalban.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …