2024. április 29., hétfő
FONTOS

A tavalyi rekord után idén is csúcsra tör a GFE

Változatlan az érdeklődés az idei felvételi időszakban is a Gál Ferenc Egyetem képzései iránt, hívta fel a figyelmet Kovács Katalin oktatási igazgató.

Már az új felvételi pontrendszer szerint, február 15-i jelentkezési határidővel várják a jelentkezőket az egyetemi karokon.

A tavalyi tanév történelmi rekordszámokat hozott a Gál Ferenc Egyetem életében, az idén is hasonló várakozás előzi meg a jelentkezéseket, fogalmazott Kovács Katalin oktatási igazgató. Mint ismeretes, összegyetemi szinten több mint hatszázzal több hallgatót tudtak felvenni, mint az előző évben. Kovács Katalin kiemelte, az idei toborzási időszakra is jellemző, hogy minden karon megvannak a kiemelt érdeklődési területek. A gyulai campuson például a diplomás ápoló szak és az új mesterképzési forma, a mentálhigiénés családkonzulens képzés iránt érdeklődnek hatványozottan, de szintén népszerűek a békéscsabai és a szarvasi képzések, ahogy a szegedi teológia kar is. Az oktatási igazgató elmondta, a felvételi előtt állók megszólításában nem változott az egyetem stratégiája. Az idén is a személyes találkozási lehetőségre helyezik a hangsúlyt, ahogy az történt a napokban rendezett budapesti Educatio Szakkiállításon is.

2024 januárjától változott a felvételi pontszámítás; továbbra is ötszáz pontot szerezhetnek a diákok, de arról, hogy melyik szakhoz kérnek emelt szintű érettségit, vagy mire, mennyi többletpontot adnak, maguk dönthetnek az egyetemek, emelte ki Kovács Katalin. A GFE karaira is igaz, hogy nincs egységes intézményi pontbeszámítás, az egyes karok külön-külön határozták meg azokat. Az oktatási igazgató hangsúlyozta, a képzéseik iránt érdeklődő hallgatókat gyakorlati tanácsokkal segítik a döntéshozatalban.

A felsőoktatási jelentkezési hajrában is koncentráljanak a tanulásra a most érettségire készülő diákok, javasolják az oktatási szakemberek, így lehet a legeredményesebb az előttük álló időszak.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …