2024. május 1., szerda
FONTOS

Erős évkezdet a GFE gyulai karán

Intenzív évkezdést tudhat maga mögött a Gál Ferenc Egyetem gyulai kara.

A 3 Témában Vincze Gábor dékánnal és Beke Szilvia dékánhelyettessel a közelgő Gyulai Felsőoktatás Napjáról, az új felvételi pontrendszer beszámítási területeiről és a hallgatói toborzás állomásairól beszélgettünk.

Nem a pihenésről szól a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán sem az évkezdet. Az elmúlt hetekben mintegy négyszáz hallgató adott számot a félév során megszerzett tudásáról és közel ötvenen tettek záróvizsgát a különböző szakokon, mellette már javában készülnek a gyulai felsőoktatás napját is megünnepelni február 1-én. Vincze Gábor dékán a 3 Témában kiemelte, hét évvel ezelőtt született döntés arról, hogy a gyulai felsőfokú egészségügy oktatásról tudományos konferencián is beszámoljanak.

Még három hét van az idei felsőfokú jelentkezési határidőig, addig is minden alkalmat megragadnak a gyulai karon a továbbtanulást fontolgatók elérése érdekében, emelte ki Beke Szilvia. Ennek egyik országos állomása volt a nemrégiben, Budapesten megrendezett Educatio Szakkiállítás, ahol összegyetemi szinten volt jelen a GFE. A dékánhelyettes elmondta, óriási volt az érdeklődés a három nap alatt, de a tavaly szeptemberben indult, országosan egyedülálló mesterképzésre irányult a legtöbb kérdés.

A középiskolás korosztály egyik megszólítási formája a szakmai versenyek, mondta Beke Szilvia. Ide sorolható a gyulai kar által, hagyományosan meghirdetett „legkiválóbb ápolójelölt” és az idén életre hívott „dél-alföld legjobb egészségturizmus szervezője” felhívás is. Mindkét verseny népszerű és szép számmal jelentkeztek is rá, fogalmazott a dékánhelyettes. Ez azért is fontos, mert az új felvételi eljárásban intézményi pont jár a versenyekért és más tevékenységekért is.

A február közepén esedékes felsőfokú jelentkezésig határidőig a Gál Ferenc Egyetem gyulai kara még tartogat lehetőségeket az érdeklődő diákoknak. Ezek egyike a Gyulai Felsőoktatás Napja február 1-én és 6-án a toborzási időszak utolsó nyílt napja.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …