2024. május 1., szerda
FONTOS

Agrárkonferenciát tartottak Békéscsabán

Csütörtök délelőtt Békéscsabán évindító tanácskozásra várták a békési gazdákat.

A Békés Vármegyei Kormányhivatal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei szervezete agrár-vidékfejlesztési és élelmiszerlánc-biztonsági témakörökben adott tájékoztatást.

A csütörtök délelőtti agrárkonferencia elsődleges célja az volt, hogy a vármegyei gazdák már az év kezdetén birtokában legyenek az egészéves gazdálkodásukat meghatározó információknak, hívta fel a figyelmet Kozsuch Kornél a békéscsabai fórumon. A vármegyei, agrárkamarai elnök kiemelte, a tavaly megváltozott támogatási igénylési rendszerben segítenek eligazodni a hozzájuk fordulóknak.

Tavaly Békés vármegye élen járt a lehívott agrártámogatási összegek tekintetében, hangsúlyozta Kozsuch Kornél, ebben az évben is ezt célozzák meg.

Az agrárkamara fontos szerepe, hogy első kézből bocsát információkat a gazdálkodók számára, fogalmazott Rákóczi Attila, ugyanakkor ebben a kormányhivatal is szerepet vállal. A főigazgató kiemelte, együttműködve a kamarával, az agrár gyorsinformációs rendszeren keresztül folyamatosan tájékoztatják az érintetteket a felkészülésükhöz és a pontos kérelem beadáshoz szükséges tudnivalókról. Rákóczi Attila elmondta, az éves pályázati ütemezésre hívták fel az agrárkonferencián résztvevők figyelmét.

A téli hónapok az agráriumban is a pihenésről, egyben a felkészülésről szólnak, ezt az időszakot ragadták meg a tájékoztatásra a csütörtöki, békéscsabai fórumon.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …