2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Novák Katalin: merjük megélni, hogy milyen jó együtt lenni!

Nem volt még példa a történelemben arra, hogy egy miniszterelnök, jelen esetben a moldáv – elfogadja a Gyulára szóló invitációt, így egy elnök és miniszterelnök közötti találkozó jöjjön létre – ennek az eseménynek a felidézésével kezdte beszédét a csütörtök esti, gyulai díszvacsorán Novák Katalin.

A köztársasági elnök elmondta, moldáv kollégája pozitívan értékelte a szokatlannak mondható, gyulai meghívást, így nem mellékesen, a figyelem is a dél-alföldi fürdővárosra irányult.

Novák Katalin elmondta, rácsodálkozott arra, hogy milyen aktív életet élnek Békésben a sport szempontjából. Ennek fényében sem véletlen, hogy Gyulán írta alá azt az elnöki határozatot, amellyel 2024-et a mozgás évévé nyilvánítja.

A köztársasági elnök kiemelte a mások iránti figyelem fontosságát.

Az eseményen első alkalommal került sor egy újonnan alapított elismerés, a Magyarország Köztársasági Elnökének Érdemérme átadására. A kitüntetést a városzenei oktatása és a magyar zenei kultúra megőrzése érdekében végzett áldozatos munkájáért Czirok Mihály, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója vehette át.

 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …