2024. április 29., hétfő
FONTOS

Ápolók napi elismeréseket adtak át Gyulán

A gyulai Kossuth Zsuzsanna emlékműnél helyezték el koszorúikat az emlékezők szerda délelőtt.

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Békés Vármegyei Központi Kórházban a Magyar Ápolók Napját.

Az eseményen Mészáros Magdolna ápolási igazgató emlékeztetett, az elmúlt, közel egy évtizedben a kormányzat javított az ápolok munkakörülményein, felzárkóztatta a béreket, ez utóbbi folyamat március elsején ér újabb állomáshoz. Elmondása szerint mindezek mellett leginkább a társadalmi elismerés lehet az, amire igazán vágynak e hivatás képviselői.

A program az Árvai teremben folytatódott, ahol Becsei László főigazgató főorvos azt mondta, Kossuth Zsuzsanna munkássága megerősítette: az ápolói hivatás minden körülmények között nemes hivatás.

Somodi Ildikó, az Országos Kórházi Főigazgatóság képviseletében az ápolói munka jelentőségéről beszélt. Az eseményen elismeréseket is átadtak. Az Év Szakdolgozója kitüntetést vehette át Kristóf Lászlóné Faragó Zsuzsanna gyógyszerkiadó szakasszisztens, gyógyszertári asszisztens. Szintén az Év Szakdolgozója elismerésben részesült Blága László ápoló. Tiszteletbeli ápoló címet vehetett át Hegedűs Istvánné Balogh Zsuzsanna beteglátogató. Szintén tiszteletbeli ápolóvá avatták Tálas Csabát, a Békéscsabai Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium igazgatóját. A program a szakdolgozók tudományos ülésével zárult.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …