2024. április 29., hétfő
FONTOS

Újabb önkormányzatok csatlakoznak az Alföld Slow Egyesülethez

Jelentős fejlődésen ment keresztül 2018-as megalakulása óta az Alföld Slow Egyesület.

A közösséget 10 önkormányzat hozta létre, többek között Gyula, a turisztikai kft-n keresztül. Az évek során ez a szám bővült, jelenleg 25 önkormányzat tagja az egyesületnek. Március 27-én lesz egy rendkívüli közgyűlés Újkígyóson, ahol további két önkormányzat csatlakozik. A 27 település által Békés vármegye lakosságának 40 százaléka lesz érintett az egyesület működésében.

Szebellédi Zoltán kiemelte, az Alföld Slow Egyesület működése a helyi értékekre épül. A tervek között szerepel túraútvonalak készítése, különböző marketing tevékenységekkel pedig a vármegyei értékeket is szeretnék bemutatni a nagyközönség számára.

Az elnök kiemelte, nagy öröm volt számára, hogy a vármegyei települések mellett az Alföld Slow Egyesület is bemutatkozott a 46. Utazás kiállításon. A fővárosi visszajelzések azt mutatták meg, hogyha Békés vármegyében járnak az érdeklődők, akkor felkeresik majd az egyesület által bemutatott látványosságokat, értékeket. Szebellédi Zoltán kiemelte, jelenleg azon dolgoznak, hogy forrást szerezzenek arra, hogy egy profi desztinációs menedzsment informatikai rendszert tudjanak kialakítani. Ezáltal egy helyen, könnyen elérhető módon lesz megtalálható az az információ, melyek a települések értékeit, történetét mutatják be.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …