2024. április 29., hétfő
FONTOS

Nemzetközi kutyakiállítást rendeznek a CsabaParkban

A hétvégén ismét kutyák lepik el a CsabaParkot. A háromnapos eseményen közel 1600 négylábút mérettettek meg a gazdáik. Nagy Zoltán Budapestről érkezett Rubin nevű dalmatájával. Egy éve járnak kiállításokra.

Vincze Norbert Székesfehérvárról érkezett kutyájával, immáron harmadik alkalommal méretteti meg saját tenyésztésű kuvaszát.

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület a tavaly, sajnálatosan fiatalon elhunyt néhai elnöke, Bátonyi Gábor emléke előtt tiszteleg.

Valamennyi kutyafajtának van egy hivatalos, kinológiai világszövetség által meghatározott szabványa. A leírásban a kutya orra hegyétől a farka végéig le van írva minden. A hazai küllembírók mellett szerbiai, szlovéniai, romániai, osztrák, de még San Marinó-i szakember is mustrálja a négylábú kedvenceket Békéscsabán.

A békéscsabai eseményre többek között Csehországból, Szlovákiából, Romániából, Olaszországból, Lengyelországból, Ausztriából, valamint Szerbiából érkeztek kutyák és gazdáik. A verseny utolsó napján, vasárnap egy jótékonysági, jószolgálati elemmel színesítik a programot a szervezők.

A „Hobbikutya szépségverseny a gyermekekért” elnevezésű rendezvény nevezési díjaiból befolyó összeggel idén a Békés Vármegyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórháza Gyermekosztályát támogatják.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …