2024. május 18., szombat
FONTOS

A következő öt év terveit mutatta be Görgényi Ernő

Péntek délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi Ernő polgármester a következő öt éves ciklusra vonatkozó legfontosabb terveket.

Az Élővíz-csatorna környezetének megújítása mellett a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, az erdőterületek bővítése, a belterületi fásítás és a Virágos Gyula program folytatása is az elképzelések között szerepel.

Az új kerékpárutak építése és a meglévők korszerűsítése mellett nagy hangsúlyt kap a közútfejlesztés. A vasútállomás előtt körforgalmat szeretnének építeni, és felújítanák Városerdő főutcája mellett a Temesvári és a Nagyváradi utat, mindezeken túl városszerte újítanának fel közterületeket. Fontos szerepet kapna a külterületi lakosok életminőségének javítása.
Folytatódna a gazdaságfejlesztés, bővítenék a déli ipari parkot, hogy új, modern és környezetbarát üzemeknek csináljanak helyet.
Görgényi Ernő elmondta, korszerűsítenék a Gyulahúst, folytatódna a turizmus sarokpontjának számító fürdőfejlesztés, melynek középpontjában egy új termálépület áll. Tovább vinnék a városi intézmények korszerűsítését is, ezek között az első helyen a lila iskola modernizálása áll.
A polgármester az öt éven nagy eséllyel túlnyúló, hosszútávú tervekről is beszélt. Ezek fókuszában a Szigeterőd, a vasútvonal villamosítása, az északi elkerülő út, a törökzugi gyűjtőút és az egykori egyes iskola épületének turisztikai célú hasznosítása szerepel.

Nézze meg ezt is:

Összeöntötték a nemzeti összetartozás pálinkáját

  Péntek kora délután a nemzeti összetartozás pálinkája összeöntésével megkezdődött a 24. Gyulai Pálinkafesztivál. Három …