2024. május 25., szombat
FONTOS

Ezeket a terveket valósítaná meg a következő öt évben Görgényi Ernő

 

A megújult Százéves cukrászda udvarán, pénteken délután öt órakor kezdődött az a programismertető fórum, melyen a várost polgármesterként tizennégy éve vezető Görgényi Ernő jelentette be, újbóli megválasztásuk esetén milyen fejlesztéseket terveznek.

Az eseményen elsőként Alt Norbert alpolgármester, a Fidesz gyulai elnöke azt mondta, a legutóbbi választás óta a sok nehézség, a koronavírus járvány és az orosz-ukrán háború ellenére eredményes öt évet zártak. A júniusi választással kapcsolatban úgy fogalmazott, kampány már van, ellenfél viszont még két hónappal a voksolás előtt nincs.

Kovács József országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, a Görgényi Ernő polgármestersége óta eltelt 14 év komoly fordulatot jelentett a város életében, aminek pozitív hozadékát mindenki láthatja. A fiatal csapat irányításával tudatos, tervezett beruházások sora valósult meg. Gyula megítélése is egészen más, mint 2010-et megelőzően.

Görgényi Ernő kiemelte, az Élővíz-csatorna környezetének megújítása mellett a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése, az erdőterületek bővítése, a belterületi fásítás és a Virágos Gyula program folytatása is az elképzelések között szerepel.

Az új kerékpárutak építése és a meglévők korszerűsítése mellett nagy hangsúlyt kap a közútfejlesztés. A vasútállomás előtt körforgalmat szeretnének építeni, és felújítanák Városerdő főutcája mellett a Temesvári és a Nagyváradi utat, mindezeken túl városszerte újítanának fel közterületeket. Fontos szerepet kapna a külterületi lakosok életminőségének javítása.

Folytatódna a gazdaságfejlesztés, bővítenék a déli ipari parkot, hogy új, modern és környezetbarát üzemeknek csináljanak helyet.

Görgényi Ernő elmondta, korszerűsítenék a Gyulahúst, folytatódna a turizmus sarokpontjának számító fürdőfejlesztés, melynek középpontjában egy új termálépület áll. Tovább vinnék a városi intézmények korszerűsítését is, ezek között az első helyen a lila iskola modernizálása áll.

A polgármester az öt éven nagy eséllyel túlnyúló, hosszútávú tervekről is beszélt. Görgényi Ernő úgy fogalmazott, ezeket a terveket rövid távon valószínűleg nem lehet megvalósítani, de megteszik ezekért is a megfelelő lépéseket.

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …