2024. május 25., szombat
FONTOS

Megkezdődött a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában

Az őzike csoport műsora színesítette a tizenkilencedik alkalommal életre hívott közlekedési hét programsorozatot a Béke sugárúti óvodában.

Bede Sándor, a Gyulai Rendőrkapitányság vezetője kiemelte, közös érdekünk a gyermekbalesetek megelőzése. A rendőr ezredes kérte az óvodások segítségét abban, hogy a felnőttekben változtassák meg azt a téves felfogást, hogy azért kell betartani a KRESZ szabályait, mert a rendőr megbüntet.

A Béke sugárúti óvoda kiemelt programja a biztonságos közlekedés népszerűsítése a gyerekek körében. Nem lehet elég korán elkezdeni az óvodások ilyen irányú felkészítését, hiszen előbb-utóbb valamennyien kerülnek olyan helyzetbe, amikor fontos az, hogy legyenek használható ismereteik a közlekedésről.

A közlekedési hét első napján többek között a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályainak gyakorlása mellett biciklis ügyességi akadálypályán mehettek a gyerekek. A hét további programjai között szerepel kirándulás a békéscsabai repülőtérre, valamint a vármegyei katasztrófavédelem gyakorlatának megtekintése. Emellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keresőkutyás bemutatója és a vármegyei büntetés-végrehajtási intézet munkájának megismerése várja az óvodásokat.

 

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …